Skip to end of metadata
Go to start of metadataLicentie

Nadat u een ClearVox Nexxt licentie hebt aangeschaft, ontvangt u een licentiecode (voorbeeld: C625BAA0-5C79-4C3D-A0EB-EFAB1A78C141). Zonder deze licentiecode kunt u de ClearVox Nexxt software niet activeren. Gekoppeld aan deze licentiecode zijn een aantal limieten. Controleer na inloggen of deze limieten correct zijn ingesteld. Voor vragen omtrent de ingestelde limieten dient u zich bij uw distributeur te melden.

Activeren

Bezoek de installatiepagina door het IP adres van uw ClearVox systeem in te voeren in uw internet browser en volg de aanwijzingen. U wordt gevraagd de gewenste taal in te stellen en uw licentiesleutel in te voeren. Daarna volgen de netwerkinstellingen. Gebruik bij voorkeur een vast IP adres, maar doe dit bij voorkeur door gebruik van de DHCP server in uw netwerk. Als u een reservering maakt in de DHCP server, bent u altijd verzekerd van de correcte gateway en DNS servers en vermijdt u netwerk conflicten.

Vervolgens voert u uw (installateurs) bedrijfsgegevens in en maakt u een (installateurs) gebruiker aan. Onthoud het gebruikte email adres en het gekozen wachtwoord goed! Indien het in uw netwerk mogelijk is om e-mail te verzenden via de interne mailserver op poort 25, zult u ook een bevestiging per e-mail ontvangen.
Na invoeren van alle gegevens volgt een overzicht. Bevestig het overzicht door op 'installeren' te drukken. Na enkele seconden wordt uw ClearVox geactiveerd en kunt u met de gebruikersgegevens als installateur inloggen.

Bedrijf aanmaken

Afhankelijk van uw licentie kunt u nu één of meerdere bedrijven aanmaken. Het is belangrijkrijk het werkingsprincipe van ClearVox Nexxt hiervoor goed te begrijpen.
Zodra uw ClearVox Nexxt geactiveerd hebt en inlogt, logt u feitelijk in als installateur van het installateursbedrijf. Het installateursbedrijf wordt aangeduid door het   icoontje.

Onder dit bedrijf kunt u geen telefonie functionaliteit inrichten. Deze is feitelijk alleen bedoeld voor het verder inrichten van het systeem en het aanmaken van verdere installateurs. Dit kunt u eventueel doen door extra gebruikers onder uw installateursbedrijf aan te maken.

Informatie menu

In het ClearVox treft u een informatiepagina (info) aan. De installateur-informatie die weergegeven wordt op deze pagina, is direct afkomstig uit de bedrijfsinformatie die u onder het installateursbedrijf invoert.

Om nu een bedrijf aan te maken dat daadwerkelijk gebruik kan maken van de telefonie functionaliteit, gaat u naar het 'Beheermenu'. Vervolgens klikt u op bedrijven. Op deze pagina klikt u rechts bovenaan de pagina op het plusteken en kiest u voor 'Bedrijf toevoegen'.

Bedrijfsinstellingen

Nadat u een bedrijf heeft aangemaakt raden wij u aan eerst enkele belangrijke instellingen te doorlopen, vervolgens telefoons aan te maken, dan nummers toe te voegen en pas daarna gebruikers aan te maken. Dit heeft als voordeel dat u bij iedere gebruiker die u aanmaakt direct een intern nummer, eventueel extern nummer en één of meerdere telefoons kunt toewijzen.

Bekijk als

Om de instellingen van een specifiek bedrijf in te zien of te wijzigen gaat u als installateur in het menu  naar 'Bedrijven' en klikt u achter het betreffende bedrijf op het contextmenu  en kiest u 'Bekijk als'. U blijft op dat moment ingelogd als installateur onder uw eigen gebruikersaccount, echter u kunt wel alle instellingen van het betreffende bedrijf bekijken en wijzigen. Tevens heeft u de mogelijkheid in het menu op 'Gebruikers' te klikken en vervolgens bij een specifieke gebruiker in het contextmenu op 'Bekijk als' te klikken. Op dit moment kunt u niet alleen de bedrijfsinstellingen van dit bedrijf wijzigen, maar ook de gebruikersinstellingen van de geselecteerde gebruiker.
 

Let op!

Als u 'Bekijk als' gebruikt blijft u ingelogd als installateur onder uw eigen gebruikersaccount. U beschikt dus op dat moment nog steeds over uw eigen chat omgeving en uw eigen profiel en niet dat van de eventueel geselecteerde gebruiker.
Gerelateerde artikelen

There is no content with the specified labels

  • No labels